Museum Rotterdam

Collectie

Wit zijden vaandel van de Mobiele Schutterij Zuid-Holland dubbelzijdig geborduurd, met het wapen van Rotterdam en “Moed en Trouw”

Beeld 1
Beeld 2

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Wit zijden vaandel van de Mobiele Schutterij Zuid-Holland dubbelzijdig geborduurd, met het wapen van Rotterdam en “Moed en Trouw”
beschrijving Catalogus A. Hoynck van Papendrecht, 1904: "Vaandel van de in 1831 naar België uitgetrokken 2de afdeeling Mobiele Schutterij van Zuid-Holland. Wit satijn. Aan de eene zijde: de Koninklijke kroon, omgeven door een stralenkrans en daaronder het wapen der stad Rotterdam, omgeven door vaandels, wimpels, wapenen eikenloof en lauriertakken. Aan de andere zijde staat geborduurd "MOED EN TROUW", omgeven door twee eikentakken en daaronder 1831. Het vaandel is versierd met zilveren franje. Hg 0,97 M, br 1 M. Aan een stok met zilveren punt, kwasten en schoen. Lg 2,56 M. NB: Dit vaandel is vervaardigd door eenige dames hier ter stede en den 4 Juni 1831 op plechtige wijze uitgereikt aan de 2de afdeeling Mobiele Schutterij van zuid-Holland, grootendeels samengesteld uit de Rotterdamsche Schutterij. Het heeft den tiendaagschen veldtocht medegemaakt en is, na ontbinding der Mobiele schutterij, gedeponeerd bij het Provinciaal Gouvernement van Zuid-Holland. De oud-officieren der Mobiele Schutterij, die bij hunne terugkomst waren overgeplaatst of teruggekeerd.".
trefwoorden vaandel, informatievorm
opschrift / merk "MOED / EN / TROUW", "1831"
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1831
materiaal zijde, zilver, brokaat
afmetingen (cm) hg 100,0 / br 102,0
associatie Rotterdam, Schutterij, John E. Knight, militaria, Tiendaagse Veldtocht, Nederland, België, afscheiding, heraldiek
vorm & decoratie wapen, stadswapen, kroon, vlag
inventarisnr. Museum Rotterdam 20542-A

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken